0660-140 14

tandvårdsstöd

I Sverige är tandvården avgiftsfri för barn och ungdomar till och med det år de fyller 23. Tandvårdsstödet berör alla som är 24 år eller äldre. Det består av ett allmänt tandvårdsbidrag och ett skydd mot höga kostnader.

Allmänt tandvårdsbidrag kan användas som delbetalning för tandvård hos valfri tandläkare eller tandhygienist. Är du 24-29 år eller 65 år och äldre blir bidraget 600 kr per år. Är du 29–65 år blir bidraget 300 kr per år.

Det statliga tandvårdsstödet är tänkt till tandvård som gör dig fri från smärta och sjukdomar, så att du kan äta, tala och tugga, samt bidra till ett godtagbart utseende. Om du vill ha en annan typ av behandling får du betala den tillkommande kostnaden själv.

Kosmetisk tandvård ingår exempelvis inte i det statliga tandvårdsstödet.

stödet i siffror

Tandvårdsersättningen gör att du får 50 procents ersättning för referenspriset mellan 3001–15 000 kronor. För kostnader över 15 000 kronor får du 85 procents ersättning av referenspriset.
  • Ersättning – 50% – för referenspriset 3001 – 15 000 kr
  • Ersättning – 85% – för kostnader över 15 000 kr

betalning

Tandhälsan och Team Magnus Bergström ger behandlings- samt kostnadsförslag innan behandlingen startar. Vi är även anslutna till Försäkringskassan. Med vårt journalsystem FRENDA kan vi erbjuda våra kunder fakturabetalning med möjlighet till delbetalning. Vi är en kontantfri klinik. Endast kortbetalning i kassan.

Hos oss har du möjlighet att dela upp dina kostnader med upp till 36 månader via Lindorff. Det skapar en ökad möjlighet att genomföra behandlingar som är lite extra kostsamma. Vi på Team Magnus Bergström hjälper dig väldigt gärna med en plan vid besöket. 

Tandhälsan Team Magnus Bergström är en Addera klinik vilket innebär att vi ständigt höjer vår kvalitetssäkring. Det utvecklar oss kliniskt och ledarskapssmässigt och gör kunden mer delaktig i sin behandling. Vi har varit ansluten till Praktikertjänst sedan 2002.