KARIES ÖRNSKÖLDSVIK

Karies – tandhälsans vanligaste bov

Karies är något som många av oss har drabbats av någon gång i livet. Som professionella tandläkare träffar vi dagligen på patienter med olika grader av problem med karies. Därför är vi måna om att hjälpa våra patienter att förstå hur man kan förebygga, och behandla, karies.

För att undvika karies är det viktigt att ta hand om tänderna genom att borsta regelbundet, använda tandtråd och kanske det svåraste av allt – undvika socker och kolhydrater. Men ibland kan det ändå uppstå hål i tänderna som kräver behandling. Det är då det är viktigt att besöka din tandläkare så snart som möjligt – annars kan följderna bli både dyra och jobbiga.

Vi hjälper er stå emot kariesattackerna – även hemma!

På Tandhälsan Övik erbjuder vi effektiv kariesbehandling för att hjälpa våra patienter att få friska tänder igen. Vi undersöker tänderna noggrant för att se om det finns några hål eller skador, och rekommenderar lämpliga behandlingar, som fyllningar eller rotfyllningar.

Vi vill också att våra patienter ska förstå att obehandlad karies kan leda till allvarliga tandproblem, såsom tandinfektioner och tandlossning. Det kan också leda till obehaglig tandvärk, som påverkar din livskvalitet och hälsa. Det är därför viktigt att söka tandvård så snart som möjligt om du misstänker att du har karies. Som så många andra problem är det lättare att behandla karies i ett tidigt stadie.

Viktigt att inte vänta för länge

Vi förstår att många undviker att regelbundet besöka tandläkaren, och kanske tänker du också att “lite karies inte är så viktigt att undersöka”. Vårt team vid Tandhälsan Övik gör allt för att våra patienter ska känna sig trygga och bekväma vid våra klinikbesök.

Med ett pedagogiskt och lugnt arbetssätt ser vi till att förklara kariesbehandlingsprocessen, och svarar på alla frågor eller funderingar som du kan ha. Vi erbjuder också lite olika betalningsalternativ och försäkringslösningar, så att du inte behöver oroa dig kring det ekonomiska.

Så om du upplever tandvärk eller misstänker att du har karies, tveka inte att kontakta Tandhälsan Övik redan idag. Vi står redo för att hjälpa dig att få friska tänder igen!

Logo Tandhälsan Magnus Bergström
Ring eller fyll i formuläret så tar vi kontakt

14 + 15 =