PARODONTIT ÖRNSKÖLDSVIK

PARODONTIT OCH TANDHÄLSA – VAD KAN MAN GÖRA ÅT PROBLEMET?

Vårt team vid Tandhälsan Övik är experter på att behandla – och förebygga – parodontit åt våra patienter i Örnsköldsvik. Men vad är då egentlgien parodontit, och hur kan man förebygga det?

Parodontit är en allvarlig tandköttssjukdom som påverkar många människor runt om i världen. Det är en infektion som främst påverkar tandköttet, och den beniga strukturen runt tänderna. Sjukdomen orsakar ofta tandköttssvullnad, tandköttsskada, förlust av tandfästen och i värsta fall tandlossning. Parodontit kan också leda till allvarliga hälsoproblem, inklusive hjärtsjukdomar och stroke.

Viktigt med professionell vård vid paradontit

Som professionella tandläkare förstår vi vikten av att behandla parodontit så tidigt som möjligt. Vi erbjuder omfattande behandlingar för att hjälpa våra patienter att bli av med sjukdomen, och återfå en hälsosam tandhälsa. Med skonsamma och moderna metoder behandlar vi din parodontit, inklusive skrapning och rengöring av tandrötterna. Vi kan också erbjuda hjälp om det blir aktuellt med kirurgiska ingrepp.

Vi strävar också efter att förebygga parodontit genom att ge våra patienter utbildning om god tandhygien. Det är viktigt att borsta tänderna regelbundet och använda tandtråd för att avlägsna matrester och plack (som kan orsaka ytterligare tandköttssjukdomar).

Vi rekommenderar också regelbundna tandundersökningar för att upptäcka och behandla tandproblem så tidigt som möjligt.

En hjälpande och förstående hand

Vi förstår att parodontit kan vara en orsak till oro och skam för våra patienter. Därför arbetar vi tillsammans med våra patienter, i öppen och förstående dialog, för att skapa en trygg ochbekväm tandvårdsupplevelse. Vi erbjuder också olika betalningsalternativ och försäkringslösningar för att göra våra behandlingar tillgängliga för alla.

Så om du misstänker att du lider av parodontit – eller om du vill förebygga tandköttssjukdomar – kontakta Tandhälsan Övik idag. Vi är experter på behandling och förebyggande av parodontit och vi är här för att hjälpa dig återfå en hälsosam tandhälsa som du kan vara stolt över!

Logo Tandhälsan Magnus Bergström
Ring eller fyll i formuläret så tar vi kontakt

12 + 7 =